RECENSIE HAARLEMS DAGBLAD

Verschenen 26 september; ook in IJmuider Courant, Leidsch Dagblad, De Gooi- en Eemlander, Noordhollands Dagblad

Dat kan ik zo ook niet lezen. Er staat o.a.: “God is niet gelukkig met zijn schepping. Al die volken die hij al geschapen heeft en nog zit er niet eentje bij dat hem bevalt. Hij besluit zijn handen ervan af te trekken. Maar als hij een dutje doet, dringt Mozes zijn huis binnen en steelt de geheime wetten. Er zit niets anders op voor God, dat kleine volkje daar aan de oevers van de Jordaan is vanaf dat moment kennelijk zijn uitverkoren volk.

Met ‘Vader van God’ herschreef Martin Michael Driessen (1954) de bijbel op een zeer eigenzinnige manier. Zijn God is een man wie niets menselijks vreemd is (-). Maar timmerman Jozef houdt zoveel van Jezus dat hij hem ontvoert om hem de afgrijselijke dood te besparen die in het oude testament aan de Messias voorzegd is.

Driessen weet een subtiel evenwicht te bewaren tussen humor en ernst, hemel en aards. Zonder een woord teveel en doorspekt met prachtige taalvondsten, geeft hij zijn personages liefdevol gestalte. Een God die achteraf spijt heeft dat hij niet toch gewoon voor een bloementuin gekozen heeft, zijn oude huishoudster Bartje, die alles voor heer Adonai over heeft en Jozef die in zijn wanhopige poging zijn pleegzoon te redden het omgekeerde lijkt te bereiken, het zijn stuk voor stuk aandoenlijke karakters.”

Een opmerking over RECENSIE HAARLEMS DAGBLAD

  1. Run 3

    It as not that I want to copy your internet site, but I really like the layout. Could you tell me which design are you using? Or was it especially designed?

Reacties zijn gesloten.